Home > Škola računara > Poslovni kurs (Word i Excel)

Poslovni kurs (Word i Excel)

Poslovni kurs se održava u okviru škole računara i predstavlja nastavni paket koji se sastoji od 2 oblasti:

Ovaj nastavni paket i predviđeni program nastave Vam omogućavaju da stručno koristite najznačajnije računarske programe, kako na radnom mestu, tako i privatno. Za uspešno savladavanje obuke nije neophodno nikakvo predznanje ili iskustvo u radu na računaru. Kurs je namenjen kako početnicima, tako i svima onima koji vec koriste računar i žele da postignu profesionalni kvalitet. Nastava nije podeljena na osnovni i viši nivo, već je program nastave tako koncipiran da možete kompletno ovladati najznačajnijim programima MS Office paketa kroz ovakav kurs. Za maksimalni uspeh u učenju preporučujemo kompletan paket, ali se možete i opredeliti za pohađanje pojedinih oblasti. Stručni materijal polaznici dobijaju za sve oblasti. Predviđena je dinamika nastave (3 puta nedeljno) koja u praksi pokazuje najbolji napredak polaznika. Naravno, postoji mogućnost promene dinamike u dogovoru sa polaznicima. Svi polaznici koji uspešno završe obuku dobijaju sertifikat škole koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. Cena stručnog materijala i sertifikata je uračunata u cenu kursa.

Za one polaznike koji žele da dodatno prošire svoje znanje učenjem nastavnih tema koje nisu predviđene standardnim programom nastave, organizuju se posebni dodatni časovi koji mogu biti u okviru grupe ili individualno. U daljem tekstu možete procitati više detalja o pojedinim oblastima kursa.

 • Word - program za obradu teksta

Microsoft Word je najpoznatiji i najbolji program za obradu teksta. Posle učenja Windows-a, ovo je svakako prvi korisnički program koji je potrebno naučiti. Nezamisliva je kvalitetna upotreba računara, posebno u poslovne svrhe, bez dobrog poznavanja ovog programa.

Za dobar tekstualni dokument, nije dovoljno da znate samo da ga otkucate. Potrebno je i podesiti njegov izgled tako da Vaš dokument predstavlja delo profesionalca. Program daje veliki broj mogućnosti za podešavanje prikaza i upotrebu različitih objekata. Naučite da podesite izgled pasusa, ubacivanje zaglavlja i podnožja u dokument, ubacivanje lista za nabrajanje, slika, tabela i još mnogo toga. Nastava se odvija po sledećim nastavnim jedinicama:

 1. Podešavanje programa (toolbars, merne jedinice, ...)
 2. Podešavanje papira (PAGE SETUP)
 3. Kucanje i formatiranje teksta
 4. Otvaranje postojećeg i kreiranje novog dokumenta
 5. Kopiranje formata (FORMAT PAINTER)
 6. Formatiranje paragrafa
 7. Operacije CUT i COPY u Wordu
 8. HEADER i FOOTER
 9. Nabrajanje (BULLETS AND NUMBERING)
 10. Operacija UNDO
 11. Unos slika, ukrasnog teksta (WORDART) i simbola u dokument
 12. DROP CAP
 13. Upotreba tastera TAB
 14. Tabele
 15. Štampanje

vrh strane

Za polaznike koji završe ovaj kurs ili one koji vec imaju znanje iz navedenih nastavnih jedinica preporučujemo Word - Napredni kurs .

 • Excel - program za tabelarne proračune

Microsoft Excel je program bez koga se ne može zamisliti poslovna upotreba računara. Ne postoji bolji program za tabelarne proračune. Može se uspešno koristiti u svim privrednim subjektima, od onih najmanjih pa sve do velikih sistema.

Napravite tabelu za proračun zarada zaposlenih, lager listu artikala, tabelu za praćenje magacina, izračunajte prosečne vrednosti, minimalne ili maksimalne i sve to podkrepite lepim grafikonom. Za doslovno svaki prikaz u tabelama i bilo koju vrstu proračuna, koristite ovaj sjajan program. Kada naučite da kvalitetno radite u Excel-u, pravićete tabele brzo, izračunavati tačno i lako, a uz to će sve imati odličan vizuelni prikaz. Napominjemo da za uspešno savladavanje ovog programa nije potrebno da ste talentovani matematičar, već je sasvim dovoljno malo logičkog razmišljanja. Nastava se odvija po sledećim nastavnim jedinicama:

 1. Podešavanje programa i papira
 2. Operacije sa radnim listovima
 3. Selektovanje kolona, redova i ćelija
 4. Unos podataka u ćelije
 5. Neprecizno i precizno podešavanje širine kolona i visine redova
 6. Kompletno formatiranje ćelija (FORMAT CELLS)
 7. CUT i COPY u Excelu
 8. Kopiranje formata (FORMAT PAINTER)
 9. Kreiranje tabele
 10. Formule
 11. Funkcije (SUM, AVERAGE, MAX, MIN, IF)
 12. Apsolutne i relativne adrese
 13. Rad sa procentima
 14. Povezivanje radnih listova
 15. Sortiranje
 16. Grafikoni
 17. Štampanje

Pogledajte kako se prave grafikoni u Excel-u

Za polaznike koji završe ovaj kurs ili one koji vec imaju znanje iz navedenih nastavnih jedinica preporučujemo Excel - Napredni kurs .

vrh strane

Cene i fond časova za grupnu i pojedinačnu nastavu pročitajte na stranici Škola računara.

SLIČNE OBUKE

Zakazani kursevi

Kurs: Power BI Napredni
Datum početka: 20.05.2023.
Dani: uto, sub
Termin: uto 19:00 - 21:15, sub 12:00 - 14:15
Fond časova: 18
Slobodnih mesta: 6