Home > Škola računara > Poslovni kurs 2 (Access, Power Point)

Poslovni kurs 2 (Access, Power Point)

Poslovni kurs 2 se održava u okviru škole računara i predstavlja prirodni nastavak Poslovnog kursa. Naučićete još dva programa iz Microsoft Office paketa i to:

Da bi uspešno savladali ovaj kurs, potrebno je da imate solidno znanje Windowsa, Worda i Excela.

Poznato Vam je da se znanje korišćenja programa Poslovnog kursa podrazumeva za dobijanje radnog mesta u savremenom preduzeću. Kako razvoj informacione tehnologije i poslovanja ide stalno napred, rastu i zahtevi koji se postavljaju pred zaposlene u pogledu unapređenja rada na računaru. Na konkursima se sve više traži Power Point, a za bolje plaćena radna mesta poslodavci zahtevaju i poznavanje Access-a.

Pruža Vam se prilika da kompletirate znanje upotrebe poslovnog softvera i tako postignete visoku konkurentnost na tržištu rada. Preduzeća čiji zaposleni uspešno koriste ova dva programa imaju veću efikasnost u radu i samim tim povećavaju svoje šanse za dobro poslovanje.

Za maksimalni uspeh u učenju preporučujemo kompletan paket, ali se možete i opredeliti za pohađanje pojedinačnih programa. Polaznici dobijaju stručni materijal za oba dela kursa. Predviđena je dinamika nastave (2-3 puta nedeljno) koja u praksi pokazuje najbolji napredak u učenju. Naravno, postoji mogućnost promene dinamike u dogovoru sa polaznicima. Svi polaznici koji uspešno završe obuku dobijaju sertifikat škole koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. Cena stručnog materijala i sertifikata je uračunata u cenu kursa.

Za one polaznike koji žele da dodatno prošire svoje znanje učenjem nastavnih tema koje nisu predviđene standardnim programom nastave, organizuju se posebni dodatni časovi koji mogu biti u okviru grupe ili individualno. U daljem tekstu možete procitati više detalja o programima koje učite u okviru kursa.

 • Access - program za kreiranje baza podataka

Ako bi softverski paket Microsoft Office posmatrali kao sportski tim, onda bi u tom timu Access bio najbolji igrač. Ovaj program ima izuzetne mogućnosti i može se odlično iskoristiti u svakom poslovnom okruženju. Access je složeniji program u odnosu na prethodno naučene i biće potrebno da uložite više truda da bi ga uspešno savladali. Svi oni koji su dobro naučili Excel su potencijalno uspešni korisnici Access-a. Međutim, nema razloga za neodlučnost i gubitak samopouzdanja jer će vas upornost i rad svakako dovesti do cilja.

Šta konkretno možete napraviti pomoću Access-a?

Odgovor: Svaku poslovnu bazu podataka bez obzira na delatnost firme (trgovina, proizvodnja, usluge), programe za finansijsko i robno knjigovodstvo, baze podataka za internet aplikacije, itd. Baza podataka Vam omogućava:

 • Da sve bitne elemente Vašeg poslovanja imate na jednom mestu
 • Da velike količine podataka možete unositi brzo, lako i tačno
 • Da podatke različitih oblasti (prodaja, nabavka, zarade, porezi, ...) možete lako povezati u jedinstven sistem
 • Da sve podatke iz baze možete filtrirati i računski obraditi
 • Da kreirate jednostavne i složene izveštaje u elektronskom i štampanom obliku

Ako se još niste odlučili, možda će Vam značiti činjenica da su korisnici Access-a veoma cenjeni na tržištu rada od strane svakog poslodavca. Nastava se odvija po sledećim nastavnim jedinicama:

 1. Uspostavljanje baze podataka
 2. Osnovni objekti baze podataka
 3. Tabele (definisanje polja, primarni ključ, unos podataka, Lookup wizard)
 4. Uvoz podataka iz Excel-a
 5. Povezivanje tabela - Relationships
 6. Forme (Obrasci)
 7. Korišćenje Toolbox-a
 8. Postavljanje podformi na glavnu formu
 9. Input Mask
 10. Filteri
 11. Upiti
 12. Expression Builder, Totals
 13. Prikaz rezultata upita na formi
 14. Izveštaji
 15. Switchboard
 16. Postavljanje, izmena i uklanjanje ulazne šifre
 17. Automatsko pokretanje baze - Startup

Za polaznike koji završe ovaj kurs ili one koji vec imaju znanje iz navedenih nastavnih jedinica preporučujemo Access - Napredni kurs .

vrh strane

 • Power Point - program za multimedijalne prezentacije

Power Point omogućava izradu multimedijalnih prezentacija koje se mogu prikazivati preko personalnih kompjutera, video projektora i naravno, preko interneta. Takođe, mogu se izraditi slajdovi i providne folije za prezentacije preko slajd aparata i grafoskopa. Od izuzetne je koristi za menadžere, jer je za izradu efektnih i konciznih reklama za proizvode, usluge i program firme potrebno veoma malo vremena. Predavačima je takođe, veoma koristan za sastavljanje multimedijalnih predavanja koje polaznici mogu pratiti preko svojih računara ili gledati na video ekranu. Poslovna primena slajd prezentacija je u stalnom porastu.

Power Point je zanimljiv program koji se uči brzo i lako. Uz malo truda možete napraviti atraktivnu prezentaciju koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Nastava se odvija po sledećim nastavnim jedinicama:

 1. Uvod u Power Point - karakteristike i primena
 2. Radni prostor
 3. Načini za izradu prezentacije
 4. Metod pomoću čarobnjaka
 5. Metod pomoću šablona za dizajn
 6. Metod "beli slajd"
 7. Paleta za grafičko uređenje slajda
 8. Animacija prikazivanja slajda - Slide Transition
 9. Animacija objekata na slajdu - Custom Animation
 10. Unos audio i video fajla u slajd prezentaciju
 11. Određivanje vremena trajanja prezentacije
 12. Izrada kompletne prezentacije

vrh strane

Cene i fond časova za grupnu i pojedinačnu nastavu pročitajte na stranici Škola računara.

SLIČNE OBUKE

Zakazani kursevi

Kurs: Power BI Napredni
Datum početka: 20.05.2023.
Dani: uto, sub
Termin: uto 19:00 - 21:15, sub 12:00 - 14:15
Fond časova: 18
Slobodnih mesta: 6