Home > Škola računara > Excel Ekspert

Excel - Ekspert nivo

Postani majstor za Excel

Kada smo početkom 2011. godine oformili napredni kurs Excel-a, nismo ni pretpostavljali da će taj kurs postati jedan od najpopularnijih ( uz Knjigovodstvo) u našoj školi. Primena programa Microsoft Excel je u velikoj ekspanziji u našim firmama zbog izuzetnih mogućnosti koje ovaj program ima.

Menadžment velikog broja poslodavaca u Srbiji je shvatio koliko je kvalitetna upotreba Excel-a značajna u povećanju produktivnosti i analizi poslovanja. Upravljanje, finansije, statistika, obrada podataka i planiranje se ne mogu više zamisliti bez profesionalnog nivoa upotrebe Excel-a. Zbog toga je, posebno u boljim firmama i na plaćenijim radnim mestima, potreban visok nivo znanja ovog programa.

Zbog toga Vam škola B.A.Y.com, posle Excel - Standardni nivo i Excel - Napredni nivo, predstavlja i Excel - Ekspert nivo. Ovaj nivo je namenjen onima od Vas koji žele da maksimalno unaprede svoje znanje i steknu sposobnost da rešavaju i najsloženije probleme tabelarne obrade podataka. Excel - Ekspert nivo je prirodni nastavak naših prethodnih Excel kurseva i uspešno ga mogu savladati svi sa predznanjem naprednog kursa Excel-a.

Šta ćemo učiti na kursu Excel - Ekspert nivo?

Ako pogledate plan nastave ovog kursa i prethodnog, videćete da ćemo sada neke oblasti kao što su uslovno formatiranje (conditional formatting), Pivot tabele, grafikoni, filtriranje i sortiranje sada savladati na naprednijem nivou.

Učićemo mnogo novih funkcija. Posebno ističemo funkcije koje rade obradu grešaka i operacije sa datumima i vremenom, jer te funkcije nisu bile predmet ranijih nivoa. Takođe, radićemo i nove funkcije iz ostalih kategorija. Obratite pažnju na 3 nove funkcije iz kategorije Lookup&Reference - OFFSET, INDEX i MATCH. Ove funkcije uz VLOOKUP (koju smo učili na naprednom kursu) čine tzv. "veliku četvorku procesuiranja podataka". Dobro poznavanje ove četiri funkcije će Vas pretvoriti u majstora obrade podataka velikih tabela.

Naučićete da pravite Makroe, podprograme u Excel-u koji omogućavaju automatizaciju dugotrajnih i zamarajućih procedura i posebno su korisni kada je potrebno fajlove dobijene od drugih korisnika ili izvora prlagoditi za lakšu obradu. Svi znamo kako može biti komplkovano i frustrirajuće kada dobijate fajlove koji su neodgovarajuće pripremljeni i formatirani. Često iz drugih programa (npr. knjigovodstvenih) dobijamo excel izveštaje koje moramo obraditi, a prethodno moramo potrošiti mnogo vremena (i živaca) da ih dovedemo u stanje koje nam odgovara. Uz pomoć Makroa će ovakvi problemi biti uspešno prevaziđeni

Za pravljenje složenijih Makroa koristi se programski jezik VBA (Visual Basic for Applications). Na ovom kursu ćete se upoznati sa osnovnim principima programiranja i jednostavnijim VBA komandama. Detljnije i naprednije VBA programiranje se radi na kursu Excel - Makroi i VBA.

Nastava se odvija po sledećem programu:

 1. Sprečavanje grešaka i funkcije koje obrađuju greške u tabeli
 2. Imenovani i dinamički opsezi podataka
 3. Uslovno formatiranje - napredno
 4. Napredne Pivot tabele
 5. Funkcije za obradu podataka
 6. Formule niza
 7. Konsolidacija podataka
 8. Scenariji
 9. Napredno sortiranje i filtriranje
 10. Napredne tekstualne funkcije
 11. Operacije sa datumima i vremenom
 12. Makroi i uvod u VBA
 13. Napredni grafikoni

Pogledajte deo lekcije Uslovno formatiranje - napredno

Sve detaljne informacije možete dobiti pozivom na naše brojeve telefona 011/3373-794 i 3373-812 u Makedonskoj 21, Beograd. Popust od 10% ostvarićete ako se za kurs prijavite na stranici za on-line prijavu.

Cene i fond časova za grupnu i pojedinačnu nastavu pročitajte na stranici Škola računara.

SLIČNE OBUKE

Zakazani kursevi

Kurs: Power BI Napredni
Datum početka: 20.05.2023.
Dani: uto, sub
Termin: uto 19:00 - 21:15, sub 12:00 - 14:15
Fond časova: 18
Slobodnih mesta: 6